Studenten zorgverzekering 2017 vergelijken

S

studenten zorgverzekering 2017Als student ben je een graag geziene klant bij zorgverzekeraars. Jongeren en studenten verbruiken verhoudingsgewijs weinig zorg. Waardoor de zorgkosten per verzekerde ook laag zijn. Het enige waar studenten in uitblinken zijn bezoeken aan de eerste hulp en huisartsenposten. Veel zorgverzekeraar richten zich in hun reclame uitingen dan ook op jongeren. Een goedkope studenten zorgverzekering 2017 sluit je direct online af bij de meeste ziektekostenverzekeraars. Ze bieden ongelooflijk lage zorgverzekeringspremies aan vaak extra korting op de basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen. Zo kan je bij AnderZorg en Zekur al voor €6 een aanvullende zorgverzekering afsluiten als student, maat daarin een vergoeding voor onder andere fysiotherapie en ziektekosten die je maakt in het buitenland (indien die niet door de basisverzekering worden vergoed).

Budgetinternet studenten zorgverzekeringen

De volgende Nederlandse zorgverzekeraars richten zich speciaal op jongeren: AnderZorg, Zekur, Besured, CZdirect en FBTO. Andere zorgverzekeraars hebben speciale goedkope zorgverzekeringen op de markt gebracht die vaak populair zijn onder studenten en jongeren, zoals de Univé Select polis en de Friesland natura en restitutie mix verzekering.

Via je opleiding of studentenvereniging kan je vaak korting krijgen op je zorgverzekering. Dit betekend echter niet dat je hiermee dan ook het goedkoopste uit bent. Vaak gaat het hierom relatief dure verzekeraars met zogenaamde restitutie polissen. Een restitutie polis biedt je weliswaar vrije artsen keuze mocht je gebruik moeten maken van zorg, maar zijn een flink stuk duurder dan de voordelige natura basisverzekeringen van de budget zorgverzekeraars.

als je 2017 wilt beginnen met een betere of goedkopere zorgverzekering, houdt er dan rekening mee dat je voor 31 december 2017 een nieuwe zorgverzekering afsluit. Ben je niet op tijd met het afsluiten van een nieuwe verzekering, dan zit je er de komende 12 maanden weer aan je zorgverzekeraar vast. Overstappen van zorgverzekeraar kan vanaf 20 november 2017.

Probleemloos overstappen naar een studenten zorgverzekering 2017

Als je voor het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluit, dan zegt de nieuwe ziektekostenverzekeraar de verzekeringspolis bij de oude zorgverzekeraar automatisch op. Let op. dit geldt alleen voor de basisverzekering en niet voor eventuele aanvullende zorgverzekeringen of extra tandartsverzekeringen.