Werken bij een groot bedrijf, of toch liever in de buurt

W

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe job, bijvoorbeeld omdat je net je diploma in de pocket hebt of omdat je klaar bent voor een nieuwe stap in jouw carrière? Dan is dit het perfect moment om een baan te vinden die helemaal aansluit bij jouw wensen. Op dit moment is er namelijk een groot tekort aan werknemers op de arbeidsmarkt, ideaal voor jouw positie dus. Ben je op zoek naar een baan, dan kun je op dit moment best is groot gaan denken. Heb jij je hele leven al een bedrijf voor ogen wat jou super leuk lijkt om daar een deel van uit te maken, wacht dan niet want nu is het je kans. Ben jij bijvoorbeeld helemaal weg van marketing en sport, misschien is dit dan wel de kans om aan de slag te komen bij een bedrijf zoals Adidas!

Niet alleen groot denken hoort bij deze tijd. Naast dat je groot kunt denken over het bedrijf en de functie waar je wilt werken, heb je ook een erg goede onderhandelingspositie. Bedenk daarom vooraf ook goed welke secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden voor jou van belang zijn. Nu is het moment daar om een contract op te stellen dat helemaal overeenkomt met jouw wensen.

Naast dat je groot kunt denken door bij een erg groot en bekend bedrijf aan de slag te gaan, is het natuurlijk ook mogelijk om te gaan voor een baan bij jou in de buurt. Ook hier is in deze tijd een groot aanbod. Woon je bijvoorbeeld in Beek en Donk, Google dan gewoon op vacatures Beek en Donk en er zal een groot aanbod aan vacatures bij jou in de buurt verschijnen. Voor bedrijven is het moeilijk om aan personeel te komen dus ook zij zullen steeds actiever worden in de werving.