De opleiding sportmassage traint jou in het helpen van anderen

D

Wil je graag iets met je handen doen en heb je een affiniteit met sport? Heb je dan ook wel eens aan sportmassage gedacht? Hiermee kan je met je handen bezig zijn en kan je mensen helpen die heel zwaar trainen of die een heftige blessure hebben gehad. Zo kan je dus allerlei aspecten combineren die je leuk vindt. Echter moet je hier natuurlijk wel enige ervaring in hebben dus is het volgen van de opleiding sportmassage geen overbodige luxe. Ben je geïnteresseerd? Lees dan snel verder over hoe deze opleiding jou kan helpen.

 

De opleiding sportmassage traint jou in het helpen van anderen

Zoals eerder al gezegd is, is sportmassage voornamelijk bedoeld om mensen te helpen in hun trainingen of bij hun blessures. Spieren kunnen namelijk een stuk beter maar ook sneller herstellen wanneer deze gemasseerd worden. Massage helpt namelijk de doorbloeding en zorgt er voor dat de afvalstoffen sneller uit de spieren worden gehaald. Ook maakt het de spieren weer een stuk soepeler dan eerst. Het lijkt misschien iets kleins, maar de sporters hebben er heel veel baat bij. Om mensen goed te kunnen helpen, heb je wel een opleiding nodig. Tijdens de opleiding leer je verschillende technieken die er voor kunnen zorgen dat je de patiënt nog beter kan helpen. Ook is het voornamelijk bedoeld om je te leren wat je (moet)doen.

 

Hier bestaat de opleiding sportmassage uit

De opleiding die je volgt is een langdurige opleiding waarbij je alle facetten leert van de behandelingen. Per week ben je overigens ook zo’n 8 uur bezig met de studie. Hierbij behoren de lessen en het huiswerk dat je er bij krijgt. De opleiding van 9 maanden is opgedeeld in 38 dagdelen. Voordat je begint aan de opleiding is het wel aangeraden om eerst een vooropleiding gedaan te hebben. Het gaat hier om de opleiding: masseren in 1 dag.