Wat kan je verwachten bij de opleiding schoonheidsspecialist?

W

Voor mensen zorgen en ontspanning bieden tegelijkertijd, dat is toch één van de mooiste dingen die er zijn? Wil je dit ook kunnen aanbieden aan mensen maar je weet niet hoe? Volg dan de Opleiding Schoonheidsspecialist. De schoonheidsspecialist is in staat om de huid van mensen te verzorgen en tegelijkertijd ook nog een vorm van ontspanning bieden. Mocht dit nou echt iets voor je zijn, lees dan snel verder over deze prachtige opleiding!

 

Wat kan je verwachten bij de opleiding schoonheidsspecialist?

Wanneer je aan de opleiding mee doet kan je in ieder geval verwachten dat je wordt opgeleid tot een professioneel schoonheidsspecialist. Je bent dan in staat de huid van mensen te verzorgen en daardoor ook ontspanning te bieden. Verder ben je ook in staat om precies vast te stellen wat er moet gebeuren en waar de klant/patiënt behoefte aan heeft. Wanneer je de opleiding op een succesvolle manier hebt afgerond, zal je een diploma uitgereikt krijgen als bewijs van jouw kunnen.

Dit diploma is geldig als branche diploma schoonheidsspecialist NLQF3. Dit is een erkend diploma en zal je voordelen opleveren wanneer je bij een salon gaat solliciteren. De opleiding zelf is als brancheopleiding benoemd met mbo niveau 3. Dit houdt in dat het een erkende opleiding is binnen de schoonheidsbranche en dat je hier hoe dan ook aan het juiste adres bent. Wanneer je aan deze opleiding wilt beginnen, is het wel verstandig om een opleiding van te voren te hebben gedaan. We raden aan om een vmbo diploma te hebben.

 

Hoelang duurt de opleiding schoonheidsspecialist?

Er zijn drie opties wat betreft de duur van de opleiding. Zo kan je er voor kiezen om de opleiding in een jaar te doen. Wanneer je een wat rustiger tempo wilt hanteren is het mogelijk om de opleiding in 1,5 jaar of zelfs 2 jaar te doen.