Bijles of huiswerkbegeleiding: wat is het verschil?

B

Gaan de prestaties van uw kind steeds achteruit en heeft hij of zij veel moeite met het plannen van zijn of haar huiswerk? Dan is het misschien verstandig om voor extra begeleiding te kiezen. Bij extra begeleiding moet je een keuze maken tussen bijles en/of huiswerkbegeleiding. Veel mensen weten het exacte verschil tussen deze twee begrippen niet. In dit artikel worden de twee begrippen uitgelegd zodat u kunt kijken wat voor begeleiding het best bij uw kind past.

Bijles

Bijles is vooral bedoelt voor kinderen die achterlopen op de lesstof en hierdoor extra ‘les’ nodig hebben. Deze les kunnen ze ook goed gebruiken als ze de stof van bepaalde vakken niet onder de knie hebben. Bij bijles is de volledige focus meestal op één persoon door de individuele begeleiding. Het grootste voordeel van de individuele begeleiding is dat de leerling de kans krijgt om vragen te stellen die ze in groepen vaak niet durven te stellen en het tempo van de uitleg kan worden bijgesteld op het tempo van het individu. Op de pagina van bijles Amsterdam kunt u meer informatie en ervaringen vinden over bijles.

Huiswerkbegeleiding

In tegenstelling tot bijles vindt huiswerkbegeleiding vaak plaats in (kleine) groepjes. De huiswerkinstituten bieden vaak een rustige omgeving aan waar kinderen hun leer- en huiswerk kunnen doen. In deze ruimtes zijn begeleiders die klaar staan voor hulp en vragen. Bij huiswerkbegeleiding draait het niet om de stof, maar vooral om het leren plannen en leren. Voor kinderen waarbij in een ruimte met andere werken niet goed werkt is er nog particuliere huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleiding helpt leerlingen plannen en een goed studieroutine te ontwikkelen.

Wat is goed voor mijn kind?

Weet je niet welke vorm van begeleiding geschikt is voor uw kind? Ga dan gewoon langs bij een huiswerkinstituut. Huiswerkinstituut Orbit is een huiswerkinstituut in Amsterdam die zowel bijles als huiswerkbegeleiding aanbiedt en u kan helpen de juiste keuzes te maken voor uw kind.