Wat te verwachten van een korte yoga docenten opleiding

W

Een yoga docenten opleiding volgen is een grote en bijzondere stap. Zowel persoonlijk, als spiritueel en professioneel. Er zijn vele grote verschillen tussen de verschillende opleidingen. Kies je voor een korte yoga opleiding, dan duurt de opleiding waarschijnlijk zo’n vier tot 6 weken. Een korte yoga docenten opleiding is naar mijn mening een echte aanrader. Tijdens dit type opleiding word je even volledig ondergedompeld in de yoga levensstijl, je studies en je yoga practice. Een complete immersie heeft een hele bijzondere impact. 

Maar wat moet je nu precies verwachten?

Natuurlijk is elke opleiding anders, en heeft elke opleiding een eigen curriculum en systeem. Is de opleiding erkend door Yoga Alliance, dan zijn er een aantal voorwaarden waaraan de teacher training moet voldoen. Zo moet er een bepaald aantal uren besteed worden aan Yoga Anatomie, Filosofie, Asana, oefenen in het lesgeven, noem maar op. Door een opleiding te kiezen die erkend is door Yoga Alliance heb je dus meer garantie over de kwaliteit van de yoga training.

Een korte opleiding duurt meestal tussen de 4 en 8 weken. Doordat je elke dag bezig bent met de yoga training wordt je volledig ondergedompeld in de wereld van Yoga. Het voordeel hiervan is dat je veel nieuwe kennis kan opdoen in korte tijd. Je hebt minder afleidingen en de kennis die je opdoet zinkt sneller en dieper in omdat je elke dag verder gaat in de materie. Als er wat tijd tussengaat, bijvoorbeeld 1 weekend op de 2 les, dan vergeet je sneller de geleerde stof, en gaat het hele leerproces wat langzamer. Wil je yoga leraar worden, of gewoon meer leren over yoga, yoga cultuur en achtergrond, dan zou ik aanraden om een korte yoga opleiding te volgen.