Wat te doen na je bouwopleiding?

W

Je hebt jarenlang gezwoegd, gezweet, gestudeerd en nachten wakker gebleven, en dan is daar eindelijk het moment: je bent afgestudeerd. Vaak kijken studenten vol verlangen uit naar dit moment, en natuurlijk terecht. Afstuderen biedt je heel wat kansen op carrière vlak, en legt de toekomst als het ware in je eigen handen.

Veel mensen komen er echter achter dat het vervolg niet altijd zo eenvoudig en leuk is als het klinkt. Een baan zoeken is een ingewikkelde opdracht die heel persoonlijk is en misschien wel wat wikken en wegen vereist. Er zijn bepaalde manieren om aan de slag te gaan nadat je je opleiding hebt voltooid, en een overzicht daarop is dan ook belangrijk.

Wat te doen na je opleiding

Of je nu een baan in de bouw zoekt of aan de slag wil gaan als bakker, er zijn verschillende manieren om je carrière te kick-starten en te doen wat je graag doet!

1. Begin als zelfstandige

Hoewel het misschien een beangstigende uitdaging lijkt te zijn, is beginnen als zelfstandige een goede manier om jezelf meteen onder te dompelen in je vakgebied. Bepaalde beroepen, zoals zelfstandige timmerman of stukadoor, zijn natuurlijk al iets eenvoudiger om op zelfstandige basis te doen dan andere beroepen, zoals het oprichten van een multinational. Zelfstandig zijn brengt natuurlijk ook enkele risico’s met zich mee, en is dan ook vaak niet meteen de eerste keuze van afgestudeerden!

2. Een baan zoeken

Een baan in de bouw zoeken of in een andere sector, is eigenlijk de beste manier om snel aan de slag te kunnen gaan en de vaardigheden, kennis en ervaring op te doen die nodig zijn om succesvol te worden in wat je ook doet. Werk zoeken kan op verschillende manieren, maar de snelste optie is eigenlijk om het via een uitzendbureau te doen. Bepaalde bureaus, zoals Vakmasters, maken het voor afgestudeerden in de bouw veel eenvoudiger om snel werk te vinden, door deze in contact te brengen met bedrijven die ook hebben aan een specialist die over een specifieke set vaardigheden en kennis beschikt.

Uitzendbureaus zoals Vakmasters bieden nieuwelingen in de bouwsector ongetwijfeld kansen om door te breken en meer uit hun carrière te halen. Hoe dan ook is het belangrijk de baan te zoeken waar je je zelf goed bij voelt, en beroep kunnen doen op professionele ondersteuning is dan ook essentieel. Op die manier haal je ongetwijfeld veel meer uit je vak!