De koffie academy maakt van jou een koffie meester

D

De koffieacademy is een plek waar de beginnende barista de juiste ondersteuning krijgt om door te groeien. Ook kunnen de barista’s die al in het bezit zijn van een certificaat, hier hun kennis uit breiden. Er is veel mogelijk binnen deze opleiding wanneer het aan komt op de scholing van een barista. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

De koffie academy leid mensen op tot barista

De opleiding is de ideale plek wanneer je een interesse ontwikkeld in het zetten van koffie. Je kan hier namelijk erg stapsgewijs leren hoe je zelf de beste koffie kan zetten. Het begint allemaal met de basis. Die basis is in eerste instantie hoe je met de machine en de andere materialen om gaat. Dus, hoe bedien je een koffie machine? Hoe moet je malen, etc. Het lijkt een soort kinderachtig maar het is daadwerkelijk belangrijk om te weten hoe je met de machine om gaat omdat bijvoorbeeld de temperatuur van de boiler erg belangrijk is. Deze mag niet te heet en ook niet te koud zijn. Dit kan de smaak van de koffie enorm benadelen. Ook moet je precies weten hoe je de doorlooptijd moet aanpassen aangezien dit ook een enorm effect kan hebben op de smaak van de koffie.

Ben je al barista? Dan is de koffie academy nog steeds interessant!

Deze school is niet alleen bedoeld voor mensen die net beginnen in het barista vak. Zo is het ook zeker bedoeld voor de mensen die al barista zijn en hun vaardigheden willen verbeteren. Je kan namelijk een cursus volgen die zich richt op het maken van de mooiste latte art. Of je volgt een cursus waarbij je nog meer leert over de koffiebonen en de factoren die de smaak hiervan bepalen. Deze opleidingen en de academy zorgen er voor dat je niet langer meer een barista bent, maar een koffie meester.