Is het mogelijk om een yogadocent te worden in slechts vier weken tijd?

I

Ik beoefen yoga sinds vele jaren. Op een dag besloot ik dat ik het belang en de vele voordelen van yoga op de geest en het lichaam wilde delen. Om deze reden begon ik aan een yoga docentenopleiding en werd ik een yogadocent. Rond deze tijd had ik een full time baan en twee kinderen om te verzorgen. Ik kwam er gauw achter dat er veel verschillende yogascholen waren die verschillende soorten yogadocentenopleidingen aanboden. Het grootste verschil tussen de opleidingen was de mate van intensiteit. Sommige opleidingen bieden een intensieve opleiding van een paar weken aan met dagelijkse klassen en trainingen. Deze opleidingen zijn meestal residentieel. Andere yogascholen bieden opleidingen gespreid over een langere periode, varierend van een tot drie jaar tijd. Deze opleidingen vinden plaats in het weekend. In mijn situatie en met mijn tijdschema was het de beste optie om te kiezen voor een intensieve yogadocentenopleiding van drie tot vier weken. Hoewel ik me afvroeg of het mogelijk was om een yogadocent te worden in een maand tijd, besloot ik het er op te wagen en te gaan voor een yogadocentenopleiding in India. Ik was erg sceptisch waardoor ik niet verwachtte klaar te zijn om les te geven na deze opleiding, maar tegelijktijd keek ik erg uit naar de ervaring en de mogelijkheid om meer te leren over yoga. Aan alle andere sceptische personen die zich afvragen of het mogelijk is tot yogadocent te kunnen worden opgeleid in slechts vier weken tijd, kan ik het volgende bevestigen: Ja, het is zeker weten mogelijk! Ik ben nog steeds verwonderd door de hoeveelheid kennis en vaardigheden ik heb geleerd tijdens de docenten opleiding Yoga. Het was intensief en het was moeilijk, maar het was het meer dan waard. Het grootste voordeel van een intensieve yoga docenten opleiding is dat je voor een periode compleet gefocusd bent op alleen de studie zelf en je de mogelijkheid krijgt om te leven volgens een yogalevenstijl. Dat was voor mij de meest intensieve en levensveranderende ervaring. Ik kan met trots zeggen dat ik een succesvolle yogadocent ben geworden nu ik mijn eigen yogaschool run en meer dan 100 studenten lesgeef.